dissabte, 18 de febrer del 2012

Nota de la federació

Els ciclistes també circulem per la carretera
Notícia publicada el 20-02-2012
Davant el greu accident de trànsit ocorregut a les rodalies de Balaguer, amb el resultat de dos morts i un ferit greu, encara hospitalitzat a l’Arnau de Vilanova de Lleida, la FCC es posiciona amb el manifest que segueix.

1) La FCC recorda el dret del ciclista a circular per la carretera i les obligacions del conductor del vehicle a motor a l’ aproximar-se i avançar els ciclistes
2) La FCC demana una campanya de conscienciació pública, a tots els conductors, de les normes que facilitin la convivència entre ciclistes i vehicles a motor. La senyalització i respecte de la distància de seguretat, metre i mig entre el ciclista i el vehicle que avança, el compliment de distància mínima amb el vehicle que els precedeix i la divulgació de la marxa en paral•lel com estableix el Reglament de Circulació.
3) Estimem que és imprescindible la col•locació de les senyalitzacions del 1,5 m als vorals de totes les carreteres, especialment a la sortida de les poblacions. Cal advertir, per senyalització, de la presència de ciclistes a les rutes més freqüentades per aquests.
4) La divulgació preventiva no tindrà resultats positius si no va acompanyada de les sancions als infractors.

La FCC prendrà els contactes corresponents amb la Direcció General de Carreteres i el Servei Català de Trànsit per reivindicar l’ús compartit de les carreteres i estudiar l’ implantació de les millores sol•licitades.
Aviam si entre tots en treiem alguna cosa possitiva...