dimecres, 29 de juliol del 2015

Federació Catalana de "Cicloturisme"

Ha arribat un punt on el ciclisme amateur català sembla pervers. Tot allò que es va anar vaticinant que podria passar ha anat passant.
L meu punt d'inflecció va ser el passat diumenge i el tema no podia ser un altre que el de les inscripcions online.
Com a cada cursa hi havia gent que no hi havia pensat o que senzillament no s'havia inscrit perquè no sabia si podria venir, com és lògic.
Uns deien tenir el permís de la federació, altres s'havien inscrit divendres,.... en resum, un conglomerat de coses amb un resultat, tothom emprenyat.
Per què serveix la federació? per ajudar als organitzadors i per què els corredors corrin oi? doncs aquí no va així, aquesta federació serveix per tenir als organitzadors emprenyats i als corredors preocupats en tot menys en córrer tranquils.
Durant l'any he anat parlant i veient com la gran majoria d'organitzadors estan en contra de les decisions de la federació (inscripcions on line,  taxes...) però que passa? que a les reunions son 4.
Igual passa amb els corredors, tots emprenyats i a les reunions son 4. I això la federació ho sap i amb això juga, amb la nostre desunió.
La federació va volguer imposar pagar per córrer, i durant un any vam aconseguir frenar-ho. Ara, no tenint prou amb això es van inventar la farsa de les inscripcions on line, una tonteria.
Ho van imposar dient que allò milloraria les cues a la sortida... en canvi a les curses open i socials que surten 200 no cal? la seva mentida cau pel seu propi pes....  tant si com no, sense donar un o dos anys de demora tal i com li demanaven els organitzadors ho van executar. I els corredors? sorpressaaaa, no tenim ni veu ni vot, i sabeu per què? doncs perquè ningú s'encuida de la categoria "reina" de la federació. Vas allà i demanes pel responsable i ningú sap qui és. Des d'un inici vam dir que les inscripcions online portarien problemes i que serien un greuge per l'organitzador ( al no poder córrer qui no s'inscrigui) i pel corredor ( que molts treballen i fins a ultima hora no sabem si i podrem anar).
Que aquesta federació navega sense rumb està més que clar, que el rumb de la competició no els importa un borrall encara està més clar. Des de fa temps que es dediquen a fer marxetes (que es el que el dona calerons) i poc més. Entreu a la web de la fede i feu un cop d'ull, i veureu que es el que els importa i el que no. No trepitgen el terreny (recordo que quan el nostre responsable era en francesc leon almenys venia a les curses i hi podies parlar). Ara no pots parlar amb ningú, de res.
Es llastimós, patètic i indignat que això passi. La federació es te que preocupar del ciclisme de base, dels corredors, organitzadors i patrocinadors, de fer curses, de buscar esponsors per les curses, d'ajudar amb tot als nanus que pugen.... i que fan? promocionar les marxes cicloturistes, subvencionar als clubs que cada diumenge van a fer la botifarra ( que son majoria i que aporten els vots que fan falta per obtenir la presidència de la federació.)
Patètic i lamentable. Podria seguir, podria escriure mil coses que em semblen malament, però ja en tinc els ..... plens.
Ja fa temps vaig fer una proposta, els vaig dir que de totes les inscripcions de cada participant de marxes cicloturistes, maste30,40, 50... una part (1,2,3 euros) anés destinat a fer curses de promoció.
Sabeu la resposta del senyor butxaca? que les marxes no reporten cap benefici per a quí les organitza... ja ja i ja! com aquesta n'hem fet d'altres amb pitjor resultat, o sigui, ni les han contestat.
Això si, el dia que ve la volta a Catalunya tots corren a fer la foto.
LAMENTABLE, però tenim el que ens hem guanyat, i es que el passotisme de la majoria i l'egoisme d'altres porta a això.... la divisió fa guanyador al que té les coses clares.
La federació te clar que el futur son les curses open, i en això treballen. Un poti-poti de 200 corredors de totes les edats i nivells, lo més semblant a allò que tant els agrada, les marxetes cicloturistes.... un caramel llaminer que reporta eurus a la saca.
Suposo que d'aquí a pocs anys la categoria elit-s23 ja no existirà, la diluiran (de moment ja hi han barrejats els m-30 i aquest any i volien posar els v40) faran curses open i prou, a 10, 15 o 20 eurus la inscripció i campi que pugui... però quans s'en adonin que no puja cap corredor, que tots han de marxar.... quan s'acabin els puritos, simons, prades, de la cruz... llavors que? tant fa oi? no els importa.... i es que ja fa molt de temps que no surt cap corredor català format a casa nostre... molt!
Siusplau, canvieu el nom de la federació, poseu-hi federació catalana de cicloturisme, que en definitiva es el que és.