dimecres, 24 d’octubre del 2012

Lance Amstrong


La veritat és que sempre que senti aquest nom jo el relacionaré amb un fora de sèrie, amb el guanyador de 7 tours, Classica de Sant Sebastian, flecha Valona, campió del mon, i un llarg etcètera de curses.

Ara, ha estat desposseït dels 7 tours que va guanyar, a retornar tots els premis en metàl·lic , i el que és pitjor, a la degradació de ell com a persona, i el més greu si cap, el mal a la seva fundació Livestrong, que ajuda a moltíssima gent que sense aquesta fundació estarien desemparats.

Dit tot això, Lance Amstrong ha estat sancionat sense haver donat mai positiu, ha estat sancionat perquè els seus companys l’han delatat, i és veu que si ara uns quants t’acusen d’una cosa ja n’hi ha prou per ser sancionat. No entro a valorar de se Lance Amstrong es va dopar o no, el que no pot ser és que els controls antidopatge avui dia no serveixen de res, no tenen cap mena de credibilitat i és dona més valors a unes acusacions verbals que no a més de 700 controla que el Texà va passar.

La cosa va de mal en pitjor, i no pot ser que el sistema vagi així, no pot ser que els millors metges i “dopadors” estiguin al servei del dopatge i no al altre costat, al costat del joc net.

Per mi un corredor que no ha donat mai positiu ha de ser innocent , i si no és així és que quelcom funciona molt malament, ja que tot careix de sentit.

El dopatge en el món de l’esport està integrat com una cosa habitual, i al mon del ciclisme és on és posen el dit a la llaga els mitjans de comunicació mentre fan els ulls clucs i no miren cap a altres esports. I d’aquí surt el perquè de tot plegat. Per què la operacion Puerto no ha arribat al seu final?  Doncs perquè hi ha massa merda que esquitxaria a massa gent i molts ídols caurien per terra i eus  aquí la hipocresia del públic en general, que diu que val més centrar-se en enfonsar el ciclisme i alçar l’esport mediàtic de portades de diari, de pilotes inversemblants, de passin shot, i de metges i dirigents de vacances al carib...