dimarts, 10 d’octubre del 2017

Diàleg, diàleg? , diàleg!!

Ara, de cop i volta els catalans hem enbogit. Ara de cop i volta, del no res a sorgit l'independentisme.
Segur que això és el que creu molta gent. I per què ho creu? Doncs perquè és el que han vist. Els catalans amb anhels d'independència fa anys i panys que reclamem diàleg. Un diàleg que fins a dia d'avui no ha existit per part de l'interlocutor espanyol.
Com em passat de ser, als ulls de la gent, quatre arreplegats que demanavem la independència?
Hi han molts motius, però el principal es un motiu polític. Des de la fí d'ETA, al govern espanyol se li va acabar el seu argument fonamental per tapar les seves vergonyes de corrupció i de desgovern. Així doncs calia cercar un altre focus per distrure l'opinió pública espanyola.
Catalunya va ser l'objectiu, i el menyteniment a l'independentisme el seu gran error.
Recordeu la famosa frase "nos hemos cepillado el estatuto" del ministre alfonso Guerra? Jo diria que allò va ser un punt d'inflexió i on l'independentisme va començar a creixer.
Han estat desenes de cops que el govern català a anat a Madrid a demanar diàleg, i desenes de cops que hem tornat amb el cap sota l'ala. Desenses.
Ens han menystingut i s'han burlat de nosaltres públicament.
Aquí, a casa nostra, hem anat formant pinya, una pinya que possa de manifest que aquest es un moviment del poble, i on els polítics han pujat al carro.
Mentrestant a madrid, mai, repeteixo, mai ens han escoltat. Al contrari, els que seguim la política sabem que s'en han enfotut de nosaltres.
Ara, estem on estem, no pas perquè això ho hagi creat el poble català, o Puigdemont, no. Som on som perquè dabant nostre hem tingut un govern ineficaç, intolerant i sobretot, un govern que sols a jugat a preservar els interessos del partit i amagar les vergonyes de corrupció.
I mai oblidarem que ha estat un govern, que tot i estar a la UE ,  va trure la policia militar per estomacar aquells que pensen diferent.
El poble catala s'ha guanyat legítimament el dret a poder votar, ho hem fet 2 cops i hem guanyat.
Ara es.reclama diàleg debant una inminent i legítima DUI, ara?
Però els catalans som tant pacífics, democràtics i tenim aquell "Seny", que fins i tot després de guanyar-nos el dret a decidir i haver-lo guanyat, tornariem i tornariem a dialogar amb aquells que mai han volgut, ni voldran dialogar.
Perquè tingueu clara una cosa, no dialogen pas perquè no vulguin, no dialoguen perquè saben que no tenen ni arguments ni raó per defensar allò que defensen, per tant, quan no tens arguments per defensar una causa sols et queda la.violència.
Avui, la maquinària espanyola passarà en el centre de l'ull de l' huracà a Puigdemont.
Nosaltres sabem que avui Puigmont parlarà en nom d'aquells que pensem que el que em fet a estat, es i serà legítim i guanyat amb democràcia.
I el que està clar i tinc clar de fa temps. Ningú es pronunciarà fins que no ho fem, i avui ho farem!
Benvinguda nova república!