dimecres, 9 de gener del 2013

generacions perdudes




Sovint quan surto a rodar imagino que seria d’un euskaltel  a la catalana, penso com pot ser que un país com Catalunya no tingui ni hagi tingut mai un equip professional de cap a peus i de moment tampoc hi han perspectives de que hi sigui.

Ja son uns quants els anys que porto pedalant, i he vist néixer i morir molts projectes, i amb ells moltes il·lusions, la il·lusió de de molts corredors que mereixien una oportunitat a professionals i que inexplicablement no han tingut i que amb un equip català l’haguessin tingut. No citaré noms per no deixar-me ningú, però per sobre de tots sempre tinc en el pensament a un dels ciclistes amb més talent i classe que he vist sobre una bici, en Santi Segú, un tros de corredor i de persona que molt injustament no va ser professional.

Projectes n’hi han hagut, per exemple l’ideal olímpic, un equip que mai vaig a arribar a entendre, ni en el seu funcionament ni en la seva gestió.  Un altre va ser el Barça, per mi un dels millors esponsors que es poden arribar a trobar i que inexplicablement no va arribar a bon port i que m’encantaria saber el perquè de tot plegat. Equips pro’s n’hi ha hagut, com el Catalunya-Angel Mir, que vaig viure de molt a prop i se de l’enorme esforç i il·lusió que i van posar els seus creadors i que a l’hora de fer el pas per ser un equip gran va quedar entrebancat per culpa dels paràsits vividors que hi ha en aquest “mundillo”. I l’últim que coneixem es el ECP que va acabar per ser L’Andorra, que tot i no ser un equip català tenia corredors catalans i va acabar com va començar, en res.

Si un intenta buscar una explicació a tot plegat es de difícil trobar, jo no se de les entranyes de cada projecte, però si que veig que si mires, repasses i lligues caps hi ha noms que es repeteixen a cada oportunitat perduda, sempre son els mateixos, sempre les mateixes sangoneres disposades a jugar amb el futur dels nostres valors, venent fum, fum i més fum... jugant amb la gent i sent els veritables culpables de les generacions perdudes de corredors i de gent que han possat ganes, esforç i il·lusió ...