dissabte, 19 de gener de 2013

La caiguda d'un mite


Entre dijous a la matinada i divendres hem viscut una etapa més en la vida Lance Armstrong, un a funció més del circ mediàtic en el que sempre ha viscut envoltat.

Personalment m’ha caigut als peus, tothom sospitava d’ell, tothom deia que el que feia no era normal, tothom li tenia enveja... tothom tenia raó. M’he fet farts de defensar-lo, de posar-me a la pell d’un tipus arrogant, prepotent i  xulo. No m’agradava com a corredor, no m’agradava la seva forma de córrer i no m’agradava la seva superioritat. Però l’admirava i l’admiro per el seu afany de superació, per la seva lluita i la seva professionalitat a l’hora de superar un càncer.

 Per tot això sempre tindrà el meu respecte i la meva admiració al igual que la tenen els milions de persones que tenen que passar per aquesta malaltia i tantes d’altres i fan servir l’esport per posar-se fites i per recuperar-se.

La confessió de Armstrong a mi no em serveix de res, ja que no ha estat voluntària, sinó que s’hi ha vist obligat per les circumstancies, ell mateix ho diu “si no hages tornat al 2009 ara nio seria aquí”.

 Hipocresia pura i dura d’un prototip d’americà que ha enganyat a un servidor i a milers de seguidors seus que l’hem admirat per diferents raons.

Lance Armstrong ha de servir als joves d’avui dia del exemple que no s’ha de seguir a nivell esportiu, ha viscut en una bombolla de mentides i tots els que l’han envoltat i sabien de la gran mentida son còmplices d’aquest engany. Espero que això no quedi en un circ mediàtic i que les autoritats competents prenguin mesures al respecte, però masses vegades em viscut ja la poca voluntat de no fer res en arreglar la lacra del dopatge, començant per la UCI i acabant per tots i cada un dels corredors que flirtegen amb aquest joc.

Se que serà difícil, però desitjo que la gent sàpiga diferenciar  les coses, i si una cosa bona ha fet Lance Armstrong es crear una fundació per ajudar a la gent que pateix càncer . Espero que aquesta continuï endavant, perquè aquesta gent s’ho mereix. LIVESTRONG!!!!!!!!!!!!!!