dijous, 21 de febrer de 2019

el ciclisme de carretera, en caiguda lliurefeia molts mesos que no entrava al blog, i ves per on, la qüestionable gestió de la federació catalana de ciclisme m'hi ha fet tornar.
Aquest any, i com aquell qui no vol la cosa, a les categories que han de fer créixer nous talents en el nostre ciclisme han apujat en un 90% les inscripcions per cursa.
Si si, un 90%, heu vist mai una pujada així en qualsevol cosa?
Des de fa anys, quan es va començar a fer pagar'per córrer, que els que llavors ens vam queixar, teníem clar que l'objectiu era arribar a pagar el que es paga en marxes cicloturistes, però el que no pensàvem era que la pujada seria d'aquesta magnitud d'un any per l'altre.
Però ja se sap, que ells fan i si no dius res, van fent.
Van dir que  pagar per córrer era inevitable, que tots els diners anaven a parar a l'organitzador, i que pagant faria que hi hagués més curses.
Han passat uns quants anys i no hi han més curses que quan es va implementar la mesura, hi han,si fa no fa les mateixes.
Ara de cop i volta i sense consultar als corredors, ni als organitzadors, ni a ningú incrementen en un 90% la inscripció.
I per què, no ho sabem?perquè no ho han explicat, perquè molt em temo que no te explicació i si la té, les coses es parlen i no s'implanten amb un "decretazo".
Sempre hem sostingut que els que han de pagar més són aquelles categories que no aporten res al ciclisme de base, que part de les inscripcions d'aquestes categories, així com les marxes cicloturistes, haurien d'anar a parar al ciclisme de base, i això mai s'ha fet.
I perquè no s'ha fet? dons perquè la federació català de ciclisme surt escollida dels clubs que no fan res per al ciclisme de base. la majoria de clubs de Catalunya són clubs de diumenge (molt lícits tots ells) però que res fan per treure joves talents o donar opció a què joves puguin despuntar o si més no intentar ser algun dia professional.
El sistema electoral fa que tant val un vot d'un club que només surt els diumenges com un club que  un equip de cadets , juvenils, amateurs i que organitza 4 curses l'any.
Evidentment a la federació li costa molt menys tenir contents als primers que als segons.
I això és així, de fa molts anys.
Tot recau sempre sobre els corredors... tot.
I jo em pregunto, perquè no és la pròpia federació la qui busqui la solució? No es poden contractar comercials capaços de buscar sponsors? no té treballadors la federació que potser podrien fer aquesta feina?, doncs sembla que no, sembla que el més fàcil és matxucar als corredors, any rere any. Sabeu quan pot costar una temporada de ciclisme a un corredor que corri 15 carreres?
114 e de llicència
60 e del certificat mèdic (cada 2 anys)
11 e 15 curses = 165 e inscripcions
35e xip
15 curses a una mitjana de 60 e gasolina i peatges = 900e
roba 100e (un maillot i un coulote)
total 1374 e i aquí afegim que ja tens la bici i que com tots sabem, aquesta té un manteniment de 300 o 400 e anuals.
Doncs això, aneu fent i aneu admetent totes les imposicions de la federació, i que us diguin que sense pagar no hi han curses (que no es cert)però per sobre de tot, el que segur que no hi haurà es ciclisme si no hi han corredors!, desperteu, negocieu i arribeu a acords, que amb imposicions sense solta no volta no es va enlloc!