diumenge, 20 de maig del 2012

visió personal


Sovint parlant de ciclisme amb la gent que viu i és desviu pel ciclisme treus conclusions, idees, frustracions, i fins i tot emprenyades.

Què el ciclisme de competició està tocat de mort és ven cert, només s’ha de mirar el calendari català d’avui i el de fa 10 anys enrere. La culpa? Tothom diu que és de la crisis, i potser en part és veritat, però el meu cap va més enllà i sempre miro que hi pot haver més.

Sense anar més lluny em va venir al cap una xifra: 16000, que son les llicències que la federació catalana a expedit aquest 2012, si feu uns contes del que val cada llicència i posem que son de 60 euros de mitjana ( la de benjamí  en val 27e. I la d’elit 91e.)  Això fan un calaix de 960.000e... molts calers, ja se que molts pensareu que hi ha moltes despeses, però totes son necessàries? Jo quan sento les persones enquistades que hi ha dins la federació em ve mal, i és que es com allò que tothom ho sap i ningú fa res per canviar-ho.

Al preu de les llicències també s’hi ha d’afegir tot tipus de taxes que els clubs ja siguin organitzadors de curses, clubs amb equips han de pagar per tenir.

El que més em sobta és veure com clubs que no fan res pel ciclisme de competició reben subvenció per fer sortides el diumenge... la raó? Ven clara, una clara i descarada compra encoberta  de vots, tan val un vot d’un club de “botifarra” ( que tenen tot els meus respectes) com un club que te equips en totes les categories i organitza carreres! És just això? NO.

Com pot ser que visquem en una cultura antiquada i carca del sistema de votació? De tots és sabut que si et guanyes la confiança de Barcelona i rodalies tens les eleccions guanyades segur. La resta de clubs no cal ni fer-los cas, és així de trist i és així de senzill.

Sota el meu punt de vista la federació catalana de ciclisme ha de ser una federació de ciclisme de competició, el ciclisme de lleure no li fa cap falta una federació, i per tant una federació ha d’estar per el ciclisme de competició i fer costat als clubs que fan la base del nostre ciclisme.

Com? Doncs facilitant al màxim les coses, no pot ser que tinguis que trucar quatre o cinc cops demanat informació per voler organitzar una cursa, reduint al màxim les taxes, recaudant diners fent diferents tipus d’activitats, (per exemple, destinar un euro de cada inscripció a les marxes, loteria de nadal,...) i sobretot, ser clar i transparent a l’hora de presentar els balanços de final d’any....