dimarts, 14 de febrer del 2012

respecte...

Es evident que la cultura del respecte ciclista no existeix a les nostres terres. Tots els que practiquem a diari de la bicicleta sabem el perill que correm quan sortim a pedalar i segurament més d’un cop ens em vist implicats en alguna discussió amb algun conductor.
En aquests últims 2 anys he perdut a dos persones que havien pedalat amb mi, Josep Oró i en Xavi Novell, tots dos atropellats per un cotxe.
Es dur, molt dur cada cop que sento una noticia com la de diumenge a Balaguer, al dia següent que pujo a la bicicleta no puc evitar pensar-hi, no puc sofrir el dolor que deuen de sentir les famílies i amics.
Des del meu petit espai m’agradaria camviar el comportament agressiu de molts conductors, de les males practiques al volant i de la falta de cultura del respecte.
Crec que es una cosa que cal ensenyar des de petits, a l’escola i a casa. Els ciclistes som vulnerables a la carretera, però la falta de respecte d’alguns energúmens al volant ens fa més dèbils si cal.
Oi que si veieu un tractor o un camió a la carretera afluixareu i tindreu prudència? Doncs SIUSPLAU, respecteu-nos i feu el mateix amb nosaltres, som persones, tenim una vida i una afició, deixeu-nos circular amb tranquil•litat...