dijous, 29 d’octubre del 2015

a quin preu?

Està clar que tot corredor que es jove i correr a la categoria amateur te com a objectiu ser professional algun dia.
Almenys, en la meva època així era.
Quan jo corria hi havia una certa bonança d'equips professionals espanyols, ser professional passant amb un equip espanyol era el normal. Un entrenava per córrer lo millor possible per algun dia tenir l'oportunitat de fer el salt a la categoria reina i en un equip en condicions.
Ja cap al final de la meva època de jove la cosa es va anar minvant, i els corredors que no podien fer el salt a professionals en un equip espanyol buscaven l'oportunitat a Portugal, que en depen quin equip la cosa podia anar bé.
Com tots sabem el ciclisme va anar anant de cap a caiguda, i aquella oportunitat que un buscava en un equip espanyol va anar quedant a l'abast de molt pocs, i ja no depenia de les qualitats de cada un, sinó de la butxaca que tenien els papis del corredor. Pagar per ser professional estava a l'ordre del dia, i la frase " quanto puedes aportar" era una frase que sempre estava damunt la taula.
 La frustració de molts corredors amb qualitats per ser grandissims corredors estaven a l'ordre del dia. LLavors pagaven per estar en un equip professional en condicions, o si més no alguns, i si estan en aquells equips anaves bé podies tenir l'oportunitat de córrer les millors curses i poder-te guanyar la vida. Cert és que això passava poc, però passava.
A dia d'avui això es un acudit, l'altre dia vaig buscar per google "  corredores españoles profesionales" i mare de deuuuuuu, apart dels que son pro's per merits propis i estan en equips de solvència contrastada, la llista interminable de corredors que no se ni qui son, de corredors que estan en equips remots al llarg de la geografia mundial, de corredors que quan eren amateurs eren més dolents que el pebre, es impressionat.
Corredors que militen en equips que mai correran cap cursa amb cara i ulls, corredors que han de pagar tot de la seva butxaca per poder córrer curses que costa trobar la pèssima categoria que son, corredors que mai podran poguer demostrar si valen pel ciclisme perquè allà on corren no els veu ningú, corredors que van a parar a equips que corren curses que per molt que ho facin bé no els servirà de res.... i un llarg etcètera de condicionant que em porten a la pregunta inicial. A quin preu?