divendres, 28 de novembre del 2014

La marató de TV3, col.labora siusplau

Ara fa 7 anys em van diagnosticar una valvulopatía aortica, el que per a mi era una visita rutinaria al cardiòleg es va convertir en una operacó de cor al cap de 3 mesos.
Sortint de la visita al metge la por i les llàgrimes es van apoderar de mi, no sabia res, no sabia el què, ni el per què… una profunda por es va apoderar de mi, por produida per la desconeixensa i la notícia sobtada.
Et creus que tot s'enfonsa al teu voltant, et preguntes perquè a mi, tot absolutament tot cau...
Encaixar una notícia així no és gens fàcil, passar d'estar "bé" a haver de ser operat del cor no és gens assumible.
Evidentment els que t'envolten son el pilar fonamental per pair la notícia, per estar al teu costat...
Al cap de 3 mesos de la visita a Palamòs m’operaven a l’hospital clinic de Barcelona.
Jo, per por, no vaig voler saber res de com era l’operació, fins el dia abans no vaig saber res, em vaig autoenvoltar d’un fals escut per no saber res.
Evidentment vaig fer mal fet, ara no ho faria, ara buscaria algú com sóc jo ara, algú que hagues passat per el que jo vaig passar, i us ben asseguro que moltes de les meves pors s’aguessin esvait a l’acte.
Aquí també calia pendre les decisions, canviar una vàlvula del cor es diu haviat, es tenia que decidir si era una valvula mecànica ( que comportava fer una vida totalment sedentaria i pendre medicament) o la valvula biologica ( que comporta una operació igual al cap de x anys, però que et perment fer una vida normal, com la que duia fins aleshores)...
Arribat el dia vaig ser operat per un fantastic equip de metges, amb el doctor Mestres al capdavant, però envoltat d’exelents professionals, des del primer a l’ùltim, d’es d’ell que em va operar a la pobre enfermera que m’aguantava cada dia.
Jo era i sóc un apassionat del esport, de la bicicleta concretament, i l’ùnic que volia era poder tornar a pedalar com ho havia fet abans, i d’això em va assesorar perfectamente el doctor mestres.
En el meu cap només estava el tornar a la normalitat, a ser una persona corrent.
Amb tot això el que vull dir és que la información es bàsica per el paciente, però el que és més bàsic son els recursos que tenen aquests veritables herois, aquests metges, aquests investigadors… aquests equips que fan que jo avui sigui aquí, que sense aquesta investigació, sense aquests recursos això no passaria.
Crec fermament que cap polític hauria de ser capaç de retallar un sol cèntim en aquest aspecte, i ho fan, i és per això que som altre cop el poble els que a travès de moviments com la marató de tv3 els demostrem que nosaltres si creiem en la sanitat pública, que darrere d’aquestes retallades hi ha persones que, com jo, patim, plorem i vivim gràcies a ells…

Si en aquest món existixen herois, per a mi son aquests, persones com les que a mi em van operar, cuidar i tractar com ningú!
Participeu amb la marató de tv3, rere tot això hi van vides humanes

dimecres, 26 de novembre del 2014

DUI

Si fem una petita lectura ràpida de la constitució de l'actual parlament català el pensament ràpid em diu: CIU-ERC i CUP sumen suficient per fer la DUI. 
Però perquè no la fan? La resposta també la veig fàcil. 
Dins de CIU hi ha UNIÓ, (la dreta catalana, els botiflers en estat pur, els que defensen els capellans violadors, els que estan contra l'abortament, els que excussen la violència de gènere, els xenòfogs, els monarquics...) doncs sense aquests llimacs no sumen. 
També dins de convergència n'hi han uns quants que no s'ho acaben de creure.
Dir "puc anar primer o últim" referin-se a una possible candidatura unitària és fer demagògia barata.
Jo la cosa la veig molt simple, ni un sol partir, CAP, a mirat en procés en clau de poble, TOTS el miren en clau de partit. Uns per sumar més, els altres per no perdre-hi tant, i d'altres per seguir subsistint.
El poble a parlat mil cops, hem dit que volem, però em pecat en deixar el com ho volem, en mans de mercenaris polítics.
Senyors/es, el poble no es tonto, el poble té memòria.... I la justícia la fa el poble si els polítics de torn no són capaços de fer-la.
El poble va demanar eleccions sense cap condicció oi? Doncs VOLEM ELECCIONS JA!