dijous, 30 de gener del 2014

L'iceberg Cordón

Des de que l’actual equip de govern va agafar el timó del consistori el rumb de l'ajuntament ha virat escandalosament cap a la dreta més casposa que hom pot recordar. El senyor Cordón i tota la seva claca han tingut enfrontaments a tort i a dret. Veure l’alcalde creuar la Plaça de la vila sense que ningú el pari es símptoma que quelcom està fent malament.
La legislatura va començar per utilitzar políticament un "Espai Ter" que hem pagat entre tots, del qual no se'n treu rendiment, per intentar acusar una entitat com els indiquetes de ser favorables a un altre partit del poble. El rumb va seguir virant quan, fent ús d’informació privilegiada, l'alcalde va voler perjudicar greument a una de les empreses puntals del municipi, volent col·locar-li al davant d’aquesta una planta de compostatge de matèria orgànica, tot i sabent que aquesta empresa ha de complir unes normes de sanitat i higiene enormes. Amb això no en va tenir prou i quan aquesta empresa va voler vendre uns terrenys a un gran centre comercial i invertir els diners d’aquesta venta en el desenvolupament i compra de maquinària nova, l'alcalde Cordón, fent una maniobra molt lletja, va oferir uns altres terrenys al centre comercial en qüestió. Aquests terrenys oferts no eren aptes per a equipaments i curiosament van passar a ser-ho de la nit al dia, essent una única empresa que es va presentar a subhasta, i sobrepassant tan sols un euro el preu de sortida.
Més endavant vingueren els problemes amb l’Escola Bressol municipal, on el consistori va dur a terme 3 pujades consecutives del 20% dels preus, posant el preu de l'opció pública per sobre de la privada -alternativa privada que és propietat de la família de l'alcalde Cordón-. També hem viscut acomiadaments de personal que no era del seu grat, pagant les indemnitzacions corresponents amb diners de tots els vilatans.
La privatització de part del municipi va ésser un pas més, doncs sense cap mena d’argument sòlid, l’equip de govern va posar una pilona en el carrer del Cap de la Bara, privant així que la gent pugui gaudir del seu fabulós mirador. Per acabar, s'ha aprovat una de les pitjors coses possibles en aquest consistori des de la tornada de la democràcia: l'entitat municipal descentralitzada, anomenada EMD. És evident que això era la condició del pacte de govern, entre CiU i l’EST. Una EMD aprovada sense fer públiques les coses, fent allà que tant agrada a la dreta "primer aprovem i llavors ja explicarem". Marquen uns límits territorials trets de no se sap d'on, sense cap criteri. Això sí, uns sous de ministre per al president i vicepresident de la nova entitat....
La darrera cosa a retreure al grup municipal de CiU és el pacte que mantenen amb el PP, un exemple de la hipocresia convergent, que mentre per un costat boicotegen la consulta, resulta que els els governs municipals mantenen pactes de col·leguisme polític... Així mateix, es podria continuar amb un llarg reguitzell de coses, que tal i com diu el títol de l’escrit, aquest ajuntament és com un iceberg a la deriva, i com tot iceberg, allò que sura és només una petita part, perquè el que hi ha sota de l’aigua és molt més gran i ocult.

dijous, 9 de gener del 2014

La gran mentida de ciu


La pregunta de la consulta és transcendental per a ciu, d'ells depèn el seu futur.
No desvetllo res si posso de manifest la trama de corrupció, malversació, tràfic d'influències.... I un llarg etcètera de coses dolentes.
Per poder mantenir tota aquesta estructura és vital estar en el mapa polític català, i això passa per fer i dir el que toca i quan toca.
Com a partit autonomista a ciu no li val la independència, ja que per això Ja existeix ERC, per tant, la trama de la pregunta no es per incluir a icv ni al psoe.... És per tenir contents als amics de unió i uns quants dretans de convergència.
Per tant, ciu per poder subsistir li conve que surti un si-no, així podran dir que han fet la consulta i podran dir que el poble català ha demanat més autonomia, i no pas la independència.
Per tant, la maquinària de ciu, via tv3, grup Godó... Ja han començat a vendre la gran estratègia per poder continuar amb la seva trama corrupte enjegada un cop entrada la falsa democràcia.
Ara ens toca a nosaltres fer caure aquesta trama, fer que el SI-SI guanyi i tiri per terra tota aquesta farsa de ciu!
Endavant, tornarem a lluitar, tornarem a vèncer